Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Thursday, July 2, 2009

Aku Orang Kedah

Aku dilahirkan di Kedah, dibesarkan di Kedah..Pure jati Kedah and definately i'm proud to be Kedahan. For me, Kedah is everything. I can't find the other states to live in rather than Kedah. This is not because I'm too conservative or 'kolot' but this is about my life. Let's people say anything about me as long as I am happy. Bukan aku nak kata negeri2 lain tak bagus but Kedah is better for me. Since primary school until now, Kedah is a place for me. Some people who still cannot adapt with this enviroment will say that Kedah is boring or what-so-ever. Basically, yang kata Kedah cam tue adalah bdk2 yg datang dari bandaraya yang serba mewah. Sorry to say, Kedah takde KLCC, Midvalley, One Utama or even Pasar Siti Khadijah. Mungkin Kedah takde semua tue untuk dibanggakan tp yang lebih utama, most Islamic scholar was produced from Kedah. And don'f forget, our 1st and 4th Prime Minister was from Kedah. Maybe korang nampak Kedah bukanlah satu negeri yg maju tp biarlah tak maju dari segi pembangunan tp maju dari segi intelektual dan agama. So, east or west, Kedah is the best!

NOTE: Aku orang Kedah yang boleh cakap omputih. Mak bapak aku kat umah mesti bangga!hehe

5 comments:

la dolce abilla said...

i am also proud
not bcoz i am kedahan
but bcoz i have kedahan fren like u
=]

nurulleqin said...

btul3.
suke3.
sy pun mix kedahan gak.

ashraff said...

hahahah, lagi satu x cakap ke naz, KB mall pon xde kat kedah, (mkn dlm seh).. hahahahah, apa2 pon aku harap sepanjang idop aku, aku d kedah, mati d kedah, akhirat ttp sana, moga beroleh syafaat dan hidayah, amin........

Anonymous said...

Tak bes mana aihhh jadi oghang kedah. Tok sah dok perasan la nak habag maii.

ThatReasonablePerson said...

Pelik nye dia ni. English pun tak betul grammar, berterabur, pastu bangga sgt setakat boleh tulis takat tahap budak2 sekolah rendah wakakaka. So memang betul lah org Kedah ni rata2nya memang kolot.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails