Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Saturday, September 26, 2009

Satu Hari di Hari Raya

celamat hali laya kepada semua muslimin dan muslimat..

haiyaa.. gua sudah lama tarak masuk sini. Gua lindu sangat2 ini punya blog. Hali nie gua rasa..eh2.. gua lasa kita olang dah sambut itu punya rasa dah hali yang ke 7. Waa.. dah seminggu lupanya kita dah laya. Aiyo, lagi 3 hali lagi gua dah nak final examination. Manyak takut oo.. Gua bukan olang pandai. Gua talak lajin macam itu orang yg suka pg study dkt library tiap2 hali woo.. Gua lebih suka on9 dali study. hhoho.. bagus tak gua..??

Deyhh tambi, kalau u takmau study, tak apa lah.. u boleh kerja dgn i dekat ladang. I jadi boss yg baik punya. I nanti bagi gaji u banyak2. Cerita dikembalikan, masa hari raya itu dulu, kawan saya ramai2 dtg rumah makan kuih. Ada kuih macam-macam. Sedap2 pulak. lepas itu, sedih saya rasa bila kubur saya pegi. Arwah nenek saya teringat. Aiyo pa.. aiyo maa.. purahhhh!

Then, bila hari raya ke 3, semua sedara mara balik ke kampung sbb kitorg ade family day for PakAr members. Ade barbeque and sports. Tak lupa jgak AGM dan tazkirah yg dari pak su. Insaf aku dengaq. Hah, session paling best adalah time kasi duit raya kat2 anak2 buah. Gila, aku yg dah nak masuk 20an pun dapat lagi duit raya..hahahaha.. rezeki2. alhamdulillah.

NOTE: Semangat 1 Malaysia ttp utuh di hati. UiTM Di hatiku. ahhahaha

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails