Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Thursday, October 15, 2009

Kekdahnye Blog Anda

Nowadays, semua orang ade blog. Tak kira tua mahu pon muda. Even mak cik2 pon ada blog. Motifnye diorang ni kann??hahaha. Lantak diorglah. Sape nak kesah?hehe. So, kali nie aku nak list kan topik2 yang biasanya diperdebatkan (mcm debat ala parlimen lak..) sebagai ideologi utama blog-blog yg ada.

DIARI HARIAN
Macam diari harian AF lak kan..Ahakz. Yang ni selalu orang wat even aku pon selalu gak post entry cam ni. Macam2 perihallah nak diceritakan. Cerita pasal kucing diorang nak beranak pon diceritakan. Haihh.. Biasanya kalau posting sal diari nie mesti panjang lebar. Start dari bangun tidor, gosok gigi, makan pagi, makan tengahari, kat pejabat jumpa awek cantik/pak we hensem, bos marah sbb kerja tak siap..semua dirangkumkan sekali. Agak2nya kalau wat karangan SPM sal diri sendiri mesti leyh dapat A1 kan? Silap hari bulan dah boleh jadi skema jawapan. Bangga korang!hahahaha

MENIAGA
Tak kurang jugak yang menjadikan blog nie medan untuk diorang meniaga. Selendang lah, cupcakes la, baju la, semua ada kan. Yang nie mak cik2 tu suka. Biasa la kalau nak up-to-date skit, mestilah promote kan barang mereka kat blog. Baeek punya marketing.hehe. Aku pon nak cubalah meniaga nie tapi aku nak meniaga ape yer?

DISKUSI GF/BF
Bab nie pon tak kurang hebatnya. Ade sesetengah blog tue bukan just post kan entry sal gf/bf tp mak oii, meriah dengan gambar bf/gf jer. Nak tayang kat orang lah tue. Lantak lah, blog diorang. Sikit2 cerita sal gf/bf. Nak tanye nie, korg tak bosan ker? Tp kekadang cam sweet jgak. Nampak mcm diorg concern sal gf/bf tue. Hah, yg post sal skandal pon ada. Kalau kantoi, nasib badan lah.hahaha. Aku xkesah lah diorang nak cerita sal gf/bf pon, tp kalau dah sampai lebih2 tue tak elok la gak. Nanti jadi buah mulut Cik Temah, Cik Limah, Cik Saodah, hah..cam ner? Popular la satu kampung. Jangan ingat sekarang nie cik Temah, cik Limah nie buta IT. Diorang dah maju la. Tiap2 hari men facebook.haha

AGAMA
Kalau yang post tentang2 agama nie Hafez dan Izdihar akan kategorikan mereka sebagai wanita/lelaki di bawah lindungan kaabah.hehe. Macam2 lah diorang tue. Aku suka gak baca entry2 sal agama nie. Ye lah, kalau selalu layan facebook tue, nak la gak baca benda yg boleh memanfaat kita. Tak gitu mak leha?hehe. Aku ade gak follow beberapa orang yang cukup bagus blognya. Sentiasa memberikan nasihat2 dan panduan yang berguna. Tapi jangan pulak post entry benda yg boleh menyesatkan akidah udah ler macam blog si kahar tue. Tua2 bangka pon nak ngaku nabi. Takpelah, mudahan2 beliau akan bertaubat.

ILMIAH
Yang nie aku rasa golongon2 pendeta atau bijak pandai jer yg selalu postkan sal ilmiah secara direct tp kalau secara tak direct tue banyak la gak. Dalam2 cerita2 fantasi mereka, ada gak la diselitkan benda2 ilmiah nie. Ilmiah nie tak terhad cam2 sejarah, mathematics, law je tp sal benda2 yg bg manfaat pon tergolong dlm ilmiah gak. So, pandai2 la korang create benda yg berilmiah nie dlm blog korang yer. Sal cara2 kucing nak beranak tue pon dikira ilmiah jugak ker hah???

HOBI
Aku pon kadang2 suka gak post entry sal nie. Tak kesah la sal novel ker, mancing ker, komputer ker asalkan tue sort of hobbies kan? Ada yang dari post pertama sampai yg ke 100..semua sal hobi. Nak wan cam ner, tue hobi diorg? Hobi aku post blog, so inilah hobi aku!hahahaha

POLITIK
Yang nie ade jer kwn2 aku yg suka tulis sal politik. Dah minat kan, nak wat cam ner. Aku tak brani nak tulis lebih2 sal politik nie sbb pandangan politik aku tak same ngan kerajaan kita sekarang. Silap2 post nanti dapat pakej percutian percuma ke kemunting. Tak pasal2 jadi tahanan ISA. Tidak lah jawabnye. Tapi kalau aku puji jambul rosmah mansor yang kalau nak wat harga nya beribu2 dan kembang2 bagai di'vacum' tue ker, puji Khairi jamaluddin tue hensem ker atau kes kerajaan suka bantu orang indonesia bagai la kan, mesti diorang suka kan??

Konklusinya, ape kandungan blog anda?

2 comments:

dafi said...

ha, yg tu kite tk tau. tp yg pasal fb tu, cm terasa gk aku.hahahaha. cik tipah sume ye. persoalannya, btol ke dee n pipe wh lindungan kaabah? :P insyaallah

Muhammad Nazrul said...

insyaallah..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails