Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Thursday, March 18, 2010

Kau sombong erk?

Dah bertahun2 aku hidup, tp ade lagi yang belum kenal aku betul (baget kau popular, semua org nak kenal kau?). Ye la, semua orang sangka aku sombong. Tak2, aku tak sombong tp aku kurang mesra dengan orang yang aku tak kenal.

bunyi vibrate hp


1 message receive

tik! Effect bunyi keypad lah weh..haha

"Eh, sombong kau skrg nie?"


Erk, tu je ke mesej yang nak hantar? Aku ingat pesanan pe lah tadi.

Aku sombong dah ker sekarang? Tapi bukan ker 19 tahun dulu lagi aku dah sombong? Mesti silap nie. Haha.. Emm, memang sejak akhir2 nie, ramai kawan2 aku tegur yang aku dah sombong. Mesej takberbalas, jumpa tengah jalan pon xbertegur-sape. Apatah lagi jumpa orang yang tak kenal.

Entahlah, aku rasa same je tp maybe ade lah sikit2 perubahan. Tapi takdelah drastik sangat. Lagipon ape yang aku buat tue beyond my control. Setahu aku, selama nie pon aku memang macam nie. Aku nie memang kurang mesra ngan orang. Kalau kat facebook ker, myspace ker..saling balas komen2 bagai nak rak, tp kalau jumpa kat realiti.. entah aku tegur pon tidak sbb aku memang xbiasa bergaul dengan org yang aku tak kenal. Kalau korg tegur aku dulu, baru aku tegur korang..

Contoh yang terdekat, aku selalu gak komen2 kat facebook junior2 aku kat sini. Kalau kat FB, ya Allah..punye lah friendly aku (konon2nye) tp kalau kat luar, berselisih bahu belum tentu aku tegur. Sorry erk! kesian lak aku rasa. Bukan ape, aku mmg lack of communication skill.

satu lagi, sem nie aku jarang pakai spek. Kadang2 orang yg aku rapat pon belum tentu aku dapat cam kalau jumpa. So, pandai2 lah datang tegur. Nak harap aku tegur korang? Memang harapan je lah...

So, kalau sape2 nak tegur aku tue..tegur je lah. Aku memang memang baik dan sangat friendly tak malu promosi diri..haha.

Sekian,
Saya yang baik dan peramah

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails