Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Monday, March 15, 2010

Selamat Tinggal UiTM Kedah

It was so long aku tak tak update ape2 kat blog nie. Sejak dah sign up Facebook nie, asyik2 online kat situ jer. Nak lepas geram ker, nak mintak perhatian ker.. semua kat situ. Kiranya tiap masa tukar2 status. Mesti bosan kan?haha

Selepas hampir 3 semester kat UiTM Kedah nie, finally I almost reach at the end of the destination. Lagi seminggu dah nak habis belajar dan bakal bergelar BEKAS PELAJAR ASASI UNDANG-UNDANG UITM. Lepas nie taktau lah bile pulak nak datang Merbok nie eventhough aku orang Kedah je. Aku nie bukan nye jenis yang suka kuar jalan2 tak tentu pasal. Nak datang UiTM? Entah lah.. Mungkin ya, mungkin tidak.

Actually, today I got my first paper. Rasa cam dah ready..tp kadang2 cam tak ready pon ade gak. Ape2 pon, tawakal je lah. Biar ada sedikit usaha dari takde langsung. Hari nie paper Econs. Aku nie bukan minat sangat pon dengan subjek2 yg memerlukan pengiraan. Tapi ape boleh buat, xminat bukan bermakna kita takperlu study. Usaha tetap kena buat tak kira lah sikit ke banyak. Fokus dalam kelas pon penting walaupun kadang2 aku ponteng kelas jugak.hehe.

Habis asasi nie aku xtau nak wt ape. Maybe cuti2 yang ada aku nak keja kot. Ye lah, 3 bulan dok umah tak buat ape, mau jadi bosan nya aku nanti. Takkesah lah keje ape2 pon asalkan halal dan ape pendapatan. Nanti boleh buat prepare nak masuk degree.
Hah, bercakap sal degree, sape2 yang belum buat penerapan ke degree baik isi sekarang sebab tarikh akhir adalah pada 19/03/2010. Jangan tak isi,nanti xdapat buat degree pulak. Apu awal2 lagi dah apply sebab kalau lambat2 nanti clash ngan budak2 fast track. Alamatnya nak bukak sistem pon xbleh. Aku amik Language, BLS, Health management n BAS. Harap2 dapat lah ape yang aku apply. Buat kawan, kalau dah cukup requirement nak buat BLS, mesti automatik dapat BLS (janji apply BLS lah).

Ok lah, aku banyak lagi benda nak buat. Lepas nie maybe aku akan lebih rajin update blog kot sbb dah takde mende nak buat. My followers yang baca post nie, doakan kejayaan aku sem ni k. Bye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails