Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Monday, April 19, 2010

Jiwang pun Jiwang lah =)

Bosan..bosan...bosan..!!

Klu mase ngah belajar dulu aku nak sangat cuti. Kalau xcuti pon mesti wat cuti sendiri. Ye lah, malas nak dengar lecture terutama kat kuliah global.muahahhaha.. Sanggup nie dengan gigih nye call parent suh jemput kat kolej hari Rabu. Bile mak tanye Khamis xde kelas ke, buat2 tak dengar. Ye lah, kalau menipu nanti tak pasal2 masuk neraka (bajet xpenah menipu..haha). Tp selalunye nak ponteng pon biar lah ade ape majlis lah. Macam ade tahlil ker, doa selamat ker..at least nanti lecturer tanye naper xdatang tutor, xdelah nak garu2 kepala yg entah ade ke takde kutu tue.. pastu wat2 muke innocent macam lah lecturer tue nak kesian kan kau. Kalau ade sikit2 reason naper kau ponteng tue, boleh lah jawab dengan konfident kalau lecturer tanye, kan?

Tapi bile tgh cuti yang panjangggggggggggg.. (dengung 6 harkat okeyh) ni, dah rasa bosan la pulak. Ye lah, nanti ilmu aku habis hilang macam tue je. Kalau belajar tue, dapat gak Ilmu yang bermanfaat untuk agama, nusa dan bangsa. Eh, macam takcaye je kan aku cakap cam nie.hahah
Kesah pulak aku.

Bile dah selalu sangat ngadap depan laptop, ape lagi keje yang ade selain online kan. kan. kan? Selain tue, kebelakangan ni aku asyik layan2 lagu2 jiwang. Entah, aku rasa cam best jer. Lagu Siti ke, Liza hanim ker, Exist ker, INTEAM ke, UNIC ker, semua aku layan. Janji jiwang2 cinta gitu. Lantak lah orang nak kate ape, telinga aku yang nak dengar.

Sekarang nie aku tgh layan lagu siti nurhaliza. Tajuk dia Sekian lame. Lagu nie dah lame. Layak masuk muzium sejarah dah tp baru akhir2 nie aku dengar. Actually, kat laptop pon dah lame ade tp aku xpernah nak mainkan. Tapi once aku dengar cam best. So, aku kasi lirik ni, korg pandai2 lah cari mp3 lagu nie kalau nak dengar. Strongly recommended walau aku bukan lah peminat siti pon!

Dialah pujaan dalam mimpi
Yang senantiasa membuai hati
tiap kali bersua
ku hanya mampu senyum padanya
ku terdiam...

(Chorus *)
Sekian Lama... Ku mencuba
Tak ku lafazkan... perasaan..
Berkubur saja... Namun dia...
Ku cinta...

(Chorus **)
Apa yang harus aku lakukan
Agar dia pun mengerti
Adanya cinta menanti...

(Chorus ***)
Oh, Sekian lama
aku mencintai... dia

Sukarnya membutir kata-kata
Menilai apa yang aku rasa...
Tiap kali ku cuba...
Lidah kelu dari bersuara..
Ku berserah...

Ulang(Chorus *)
Ulang(Chorus **)
Ulang(Chorus ***)

Haaaaa.... Uhhh...

Ulang(Chorus *)
Ulang(Chorus **)
Ulang(Chorus ***)

Haaaa......hahahahahhahaha

4 comments:

adzMie said...

hahahhaa....
jiwang x tntu psal..
mst sbb boring sgt kn

.vna. said...

ko niyh bercinta ngan sape?

fana said...

bile jer kau tak jiwang.. ngeh3~

Muhammad Nazrul said...

mie - bosan sampai nak golek2..haha

vna- aku single lagi larhh..

fana- tipoo2x.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails