Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Friday, April 9, 2010

Jutawan beb!


Kat my previous post aku ade post sal nak berniaga kan, so aku ade la usaha skit2 nak cari bisnes yg sesuai. Then, pak cik aku ade la rekemen aku satu buku tajuk dia MENJEJAKI JUTAWAN SENYAP (buku yang kat atas tue).

Dengan semangat membaranya, aku pon baca lah buku tue sampai tak minum, tak makan. Semata2 tue..haha. Buku tue ok lah since dia cerita kan bagaimana seseorang tue yang takdak apa2 boleh jadi jutawan senyap berkat usaha dan susah senang yang dia tempuh sebelum berjaya.

Yang paling tak tahan tue, masa tgh baca buku nie..membara nieh semangat nak berniaga. Macam rasa nak berenti blajar pastu concentrate meniaga kecil-kecilan pon ada..tp lame2 semangat kemana, meniaga ke mana..haha.

Nak meniaga nie bukan senang. Kena ada modal, berani tanggung risiko dan ada plan strategi yang betul. Kau nak berniaga nie bukan boleh senang2 je nak berniaga. Kalau silap pilih product, memang tak kena lah. Ade ke patut kau jual acid citric ker, ape2 je lah acid kat nenek2? Karang acid2 tue jugak dia buat minyak goreng ikan. Marketing tue penting.

K lah, kalau korang teringin sangat nek berniaga cam aku nie better korang dapatkan buku MENJEJAKI JUTAWAN SENYAP tue. Ade gak lah panduan yang korang boleh refer sebelum korg betul2 nekad nak menceburkan diri dalam bisnes nie. Nanti kalau dah untung, pandai2 lah bagi share kat aku skit sbb aku lah yg syorkan korg bace buku tue..hahaha

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails