Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Monday, May 24, 2010

When It comes from my heart

Huh, dah lama aku tak tulis ape2 kat blog nie. Kalau yg the recent pon aku just kasi info pada readers blog je. Nak tulis pasal diri pon dah malas. bukan ape, rasa cam takde crita ape2 pon nak dikongsikan. Ye lah, aku bukanlah orang terkenal yang hari2 ade aktiviti2 berbeza yg dilakukan. Cuti2 sem nie pon just stay kat rumah menantikan surat tawaran dikuarkan. See, bosan kan cuti-cuti nie. Kalau ade duit dah lama aku pergi bercuti. Bukan je dalam negara, satu dunia mungkin aku pusing. Ye lah, cuti 3 bulan, 1 negara 1 minggu tp nak buat cam ner bapak aku bukan jutawan atau hartawan, cume tok wan jer. hahaha

Almost 3 months cuti nie aku spend for nothing tp ade lah sikit2 perkara yg aku buat cam interview2 semua tue. Aku cume pegi jer tanpa berharap ape2 pon. Kalau ade rezeki, ade lah. Pastu sms dengan kawan2. Ngumpat ke ape ke, semua aku buat. Aktiviti masa senggang. Sekurang2nya dapat jugak gerakkan tulang2 jari menaip sms2.

But then, dah nk habis cuti nie baru aku terfikir. Betul ker decision aku nak teruskan dengan ijazah pengajian undang-undang nie. Aku takut aku xboleh follow. Time pre-degree pon dah cam xleh nak bawak nie kan pulak degree. Ye, I admit yg aku banyak main waktu pre-law dulu. Even esok nak exam, malam nie boleh lagi layan movie, lagu2 daripada nak ulang kaji pelajaran. Bila hari nak exam baru sibuk nak bukak notes, tu pon just bace front page n beberapa helaian pertama jer. Bila masuk dewan exam mula nak cuak. Semua doa nak dibaca sampai dah taktau nak baca doa apa lagi.

Undang-undang ni bukan impian dan cita-cita aku. I takpernah terpikir to be a lawyer. Aku sendiri pon tak sangka yang akhirnya aku akan terjebak gak dalam bidang undang-undang nie. Walaupun orang kata kalau blajar law kat universiti nie tandanya dia tue bijak lah, cerdik and ade gak yg agak skeptical dengan budak law. Biar lah, pemikiran masing-masing, malas nak layan dan asalkan masing-masing hidup bahagia. Sebenarnya cita-cita aku masa kecik nak jadi doktor. Everytime kalau cikgu ke sape2 jelah tanya, Nazrul besar nanti besar nak jadi ape? Selalu aku jawab nak jadi doktor. Sampai lah aku kat matrik, aku still pendam impian nak jadi doktor. Maybe sebab dah jatuh cinta sangat2 dengan Bio kot.

Bila aku baca blog2 senior yg dah beberapa sem kat degree, rasa cam perghh,giler r susah law nie. Tapi on my second thought, rasa cam ishh, belum belajar lagi dah bagi negative thinking. Maybe aku perlu masuk degree dulu, then baru buat kesimpulan weither susah sgt ke law nie atau just biasa2 jer. Ye lah, macam time pre-law dulu gak. Most senior kata Library nie susah nak dapat A lah, Global nie susah lah. Aku pon takut macam rasa kena repeat paper untuk sem 2 dan 3. But then boleh jugak dapat A+ (eh, bukan nak menunjuk tp just nk berkongsi jer).Maybe kita kena change mind set and jangan bagi first impression yg negatif sebelum kita blajar. Bak kata pepatah tak kenal maka tak cinta.

Entahlah, aku pon dah taktau nak buat apa. Rasa nak tukar course tp cam xboleh jer. Yes, i just attended an interview for TESL but rasanya cam takde harapan je to be selected. Entah lah, aku sendiri pon xyakin dengan apa yg aku jawab masa interview.

Takpelah, semua nie dah tertulis di sana. Mungkin ni takdir yg Allah tetapkan untuk aku, sape tau kan?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails