Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Tuesday, June 22, 2010

Checklist

Lagi 10 hari nak daftar kat UiTM Shah Alam. Semalam aku call Bahagian Pengambilan Pelajar, tanye diorang sama ada former pre law students still kena buat MC ker and then dia kata xasasian yang masuk degree will be treated as a new student. So, everything should be new lah. Cumenye we are exempted from joining the orientation week.

Ok, buat medical check up dah satu hal. Kalau kat government hospitals memang murah tapi kena buat temu janji dulu la pulak. Nak buat kat private clinics memang lah cepat tapi mahal bebenor + UiTM cakap macam nie "Buat je lah medical check up tue. Kalau nanti diorg nak, dah ade, kalau diorg tak nak, simpan je lah..." Simpan je lah kan. Senang je cakap. Habis tue, kira burn je lah duit yg buat medical check up tue. Kikis duit mak bapak kau baru tahu.

Other stuffs memang tak well prepared lagi. Nak tunggu last minute baru nak kemas kan semua. Nak beli baru macam xpayah je sebab barang2 masa asasi dulu still can be used dan kalau polish2 balik, nampak cam baru jugak. Tapi kalau ade yang nak kasi baru2, cantik2, bau kedai punye boleh jugak..

Bab nak hantar-menghantar nie pon satu hal. Mak aku kata pegi naik bas je la sebab kereta in service lagi. Aku no hal tapi nanti kena cari cab yang murah2 lah sbb nak kena hantar g UIC lagi, kolej lagi, shopping lagi [hahahaha]. Abang aku offer nak hantar ngan keta dia, ok tapi mesti kena singgah Bangi dulu. Tak kesah lah, nanti leyh calling2 Dafi pegi skali sbb abang aku xarif sangat jalan Bangi - Shah Alam.

Emm, tue je lah checklist aku. Medical check up, barang2. Jumpa korang nanti kat Shah Alam ye kawan2. Daa~

3 comments:

dafi said...

wah, ada nama aku. hehe. boleh je calling2. aku boleh jadi navigator. :)

maIra said...

tlg tgkn farhana nani 4 me..;p

Muhammad Nazrul said...

malra - hahahaha... itu tak boleh sbb dah ade org yg yg boleh tolong tgkkan dia..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails