Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Thursday, June 10, 2010

An Offer from Offeror to Offeree

Kalau korang still ingat contract law, mesti korg ingat ag sape offeror dan sape offerer kan? tapi kat sini aku xnak cite pasal contract ke, tort ke, criminal ke. Masuk degree nanti baru kita blajar semula k?hehehe.

Dulu aku pernah terima panggilan temuduga untuk jadi Penolong Pegawai Perubatan Pelatih and at the same time, aku jugak kena g interview untuk oversea scholarship. Then, aku pilih g interview scholarship tue instead of pen pgwai perubatan pelatih tue.

Tapi dua hari lalu, tup2 aku dpt info yang aku ditawarkan latihan pen pegawai perubatan pelatih tu. Mula2 aku xcaya, tp bila aku check sendiri ngan mata kepala aku sendiri, mmg sah aku terpilih. Sumpah benda nie kacau plan sebenar aku. Ye lah, bila dah dapat tawaran nie semua ahli keluarga aku nk aku g sbb yang nie peluang kerjaya dah berada di depan mata. Pulak tue, every month dapat biasiswa. Masyuk gak jumlah dia.


Aku memang nak tolak tawaran nie. Bukan aku nk perlekehkan kerjaya pen pegawai perubatan, tapi kalau boleh nak dapatkan something yg better. Aku sekarang nie pon tgh fight ngan adik aku nk jadi yang terbaik. Adik aku dah nampak cahaya bakal jadi seorang Jurutera dan aku, xkan nak jadi pen pegawai je? Sekali lagi, bukan aku nak perlekehkan jawatan sebagai penolong pegawai perubatan pelatih.

Orang selalu kata, buatlah keputusan yang terbaik sebab nie melibatkan masa depan aku. Tapi aku rasa aku selalu salah buat keputusan. Kadang2 rasa nyesal dan nak berpatah balik tp takboleh. Cube ketuk pintu masa doremon pon belum tentu dapat balik ke waktu dulu. Dulu aku bekeras nak masuk matrik dan xnak amik form 6 sebab form 6 susah lah ape lah. Then, masa kat matrik aku buat keputusan nk kuar g asasi law lak. Hah, sekarang baru aku nyesal kuar matrik atau xmasuk form 6.

Entah lah, kita merancang dan Allah juga merancang tp perancangan Allah yang terbaik. Alangkah seronoknya aku dapat lihat segala perancangan Allah. Namun, semua tue adalah rahsia milik Allah dan aku xberhak tahu, hanya ikuti perancangan yg ditetapkan dengan redha.

note: aku sekadar nak berkongsi cerita dan bukan nak berlagak.

1 comment:

Jiwe selerak said...

takot org kate blagak yer
biarkan jek
kal0 rase org blagak,xpyh laa sebok2 msuk blog org
=))

buatlah kpts yg tbaekk utk diri anda!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails