Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Monday, June 14, 2010

World Cup vs SUKMA

Sekarang nie memang musim World Cup. Seriously, aku xamik port pon sal world cup nie tapi kalau adik atau abang aku bukak TV, aku layan je. Memang semua orang tahu, aku kipas susah mati a.k.a die hard fan Badminton. Kalau badminton nie, mudah je aku nak gitau sape pemain2nye tp kalau bola, berapa kerat je lah yang aku kenal.

Aku rasa takramai yang sedar dalam2 musim world cup nie, Sukan Malaysia [SUKMA] pon sedang berlangsung. Aku pon pada mulanya tak tahu jugak tapi bila bukak TV hari tue, ada opening ceremony untuk sukma. SUKMA kali nie diadakan di Melaka. So, kalau orang Melaka taktahu ade sukma kat sana, memang patut terjun dari Menara Taming Sari tue lah. Sangat tak concern isu semasa.hahahaha

Sejak dulu lagi, memang aku follow jugak sukan2 cam gini. Dulu masa Sukan Olimpik kat Sydney, sanggup nieyh skip tuisyen petang semata-mata nak tengak liputan harian pukul 3.00 petang kat TV1. Semangat nak sokong Malaysia lah konon2nya [padahal nak cuci mata, hahahahah].

So sapa yang cam patriotik sikit tue, sokong lah SUKMA yang ke berapa entah, dan kepada peminat2 bola sepak tue, selamat menonton FIFA 2010 Africa. Waka Waka!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails