Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Saturday, July 31, 2010

From The Best To The ??

Akhirnya aku kini bergelar mahasiswa Universiti Utara Malaysia. Sebuah universiti yang menjadi kebanggaan Malaysia amnya, dan rakyat Kedah khususnya. Walaupun keputusan yang aku amik adalah secara mengejut tetapi aku tetap bersyukur kerana aku pasti, inilah keputusan yang tepat. Jiwa aku tiada di tempat lain.

Everyone keep asking me this question "why do u leave the best law school in Malaysia and come to UUM?"

What should I answer?

Ya, aku tidak pernah terfikir untuk menjejakkan kasi di UUM. Sebagai pelajar? oh, jauh sekali.

Memang agak payah untuk aku menjawab soalan-soalan yang macam tue. Bukan aku senang-senang buat keputusan ini. Aku takde masa langsung untuk membuat pilihan. Aku terpaksa membuat keputusan dengan sangat pantas. Kelewatan yang hanya seketika akan membuatkan hidup aku menderita bertahun lamanya.

Di sini, aku takjugak merasakan kegembiraan seperti orang lain tapi satu yang buat aku bahagia, aku ada keluarga yang dekat dengan aku. So that, aku langsung takkesah kalau takde kawan pon di sini.

To end this post, I got note for my friends.

Dear my beloved friends,
I'm soooo sorry coz I quit from UiTM without telling you.
I have no time to tell since I have to rush to go here and there to settle everything.
I know some of u might angry with me coz I don't tell the truth.
I got the reasons of what I have done.
I promise I will not forget uolls.
My body us is here but my soul is still with you.
Lets us praying each other for our happiness, blessing and successful.

Wednesday, July 7, 2010

T.A.G

nama diberi :
MUHAMMAD NAZRUL BIN ABD RANI

tarikh lahir :
4th APRIL 1990

tinggal di :
JENIANG, KEDAH

pernah bersekolah di :
BANYAK SANGAT ;P

persatuan yang pernah disertai:
PERSATUAN MAMAT HENSEM

hobi :
FACEBOOKING, BLOGGING, EATING, SLEEPING..

minat :
HELIZA AF4 DAN JESSICA ALBA..hahaha!!

cita-cita :
PAK ANDAM ;p

sangat suka subjek :
LAW OF CONTACT 1

kegemaran dan tak gemar:
TAKMO JAWAB SEBAB MACAM SOKLAN DAK PRASEKOLAH

tengok suka duka:
JADAHNYA SOKLAN NIE?

souvenir tuk anda :
GITA KASI BAJU MERAH LENGAN PANJANG

suka :
BODOH LAH SOKLAN NIE

aku sukakan suasana yg :
DAMAI MACAM DALAM MASJID..kih3


time2 kecik2 dlu,aku slaloo :
BERGADUH DGN BUDAK2 KAMPUNG


tak suke / tak gemar :
LIFE DI UITM SHAH ALAM [NK BALIK MERBOK]

tentang keluarga pulak:

nama abah : ABD RANI BIN HARUN
nama mak : ZAINAB BT ARIFFIN

ada duit ja:
GUNAKAN SBB KLU SIMPAN NANTI ORG KATA KUFUR NIKMAT.


aku pernah...
TERINGIN NAK JADI ANAK RAJA..[omegod!!].

aku keturunan?
BANGSAWAN, DERMAWAN, HARTAWAN BUT NOT YET JUTAWAN.

impian untuk masa depan:
NAK BALIK KAMPUNG.
TUKAR COURSE PENDIDIKAN INSTEAD OF LAW YANG TGH AKU BELAJAR NIE.

nah, ak nk korg buat lak. ok?
SAPE2 JE LAH YANG NAK BUAT.

Tuesday, July 6, 2010

Menanti talak satu

Aku dah start sesi pengajian kat UiTM Shah Alam. Sem nie aku amik kelas arab weyh. terror tak?haha. Kokurikulum lak nak amik kesatria. Taksabar nak kawad nie..hahahahahahhahaha

First class aku ok lah. Takde lah bosan sangat sbb lecturer pon best gak. CTU551 - Tamadun Islam dan Tamadun Asia. Sebenarnya aku nie xminat sangat sejarah2 nie tp dah sebab nie je subjek dalam bahasa melayu yang ada untuk sem nie, so aku target dapat A kot subjek nie.

Second class sangat disaster. Sumpah!. Takpernah lagi masa kat merbok, hatta kat sekolah aku kena attack dengan mana2 lecturer dalam kuliah yang ade ramai student. Aku rasa takbest bila jadi macam tue. Mungkin nak melawak tp aku rasa cam tak kena ar. Bukan aku sorang je kena, ade 2-3 orang lagi pon kena. Kesian weyh. Dah la lecturer tue garang, sarcastic plak. Takut plak aku time tutor nanti. Dah la aku takminat + takpandai subjek law nie. Kompem ar lepas nie asyik kena jer.

Aku taksabar nak tanggu minggu depan. Nak pastikan sama ada talak akan dijatuhkan atau tidak. Perhubungan tanpa rela dan redha biasanya tak ke mana. Aku harap, Allah maha berkuasa dan adil mampu memberikan yang terbaik untuk setiap hambanya,

Saturday, July 3, 2010

Shah Alam is welcoming you. Hah??!!!

Hari ni dah masuk dua hari aku berada di perantauan. Agaknya apalah yang ibubapa aku buat di rumah ya? sudah makan ke belum mereka? cececece... pura-pura concern, macam orang lain tak tahu.hahaha.

Dah dua hari ada kat Shah Alam, maknanya dah dua hari aku bergelar mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang UiTM. Oh, sungguh tidak seronok. Tapi yang paling best, setakat nie aku belum lagi homesick walaupun ni kali pertama aku belajar jauh, jauh dari rumah. Oh, bangga!

Petang tadi ada program pemantapan mahasiswa dan taklimat bersama dekan, timb. dekan. Ok, dah jumpa semua budak2 asasi dr Shah Alam. Macam2 jenis dan fesyen pon ada. Takpe, kita satu batch, satu fakulti, satu kampus dan satu Malaysia (eh, tibe2 lak). Aku takkesah la sangat. Lagi pon kitorg nie yg agak tua berbanding diorang. So, kena jadi lebih mature la dari diorg. Tunjuk sikit teladan dan nama baik bekas2 prelawrian UiTM Kedah.

Tapi lifestyle kat sini je aku takbape nak suka. Aku prefer kat Kedah ag sebab aku boleh selalu balik rumah.hahahahah. Kat sini jarang2 je boleh balik tp kesah lak aku. Kalau nak balik, aku beli je tiket dan balik. Xde sape nak larang plak.

Nampaknye aku dah cam xde ape2 nak tulis. Hah pengumuman sikit, permohonan biasiswa JPA sudah dibuka mulai 3 Julai sehingga 16 Julai 2010. Apply jangan tak apply. Sekurang-kurangnye kalau dapat JPA, seminggu sekali boleh makan Secret Recipe. Oh, lapar sangat nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails