Welcome my visitor!

"This blog is created as a medium of communication between me and other people around the world. It's totally free from any political or sensitivity issues. I would like share with u some of my stories, inspirations, heart and love. Have a nice day and thanks for visiting!"

Friday, August 27, 2010

Impian

Saye nie bukan budak pandai dan bijak macam diorang2 semua tue,
tapi boleh tak saya ade cita-cita dan impian macam diorang?

Tuesday, August 24, 2010

Universiti Utara Malaysia

Dah almost sebulan aku kat UUM nie tapi aku xpenah cerita life aku kat sini kan. Tapi ade ke yang nak kesah kan life aku kan sini? Takpelah, ingat aku kesah ke kau nak kesah ke tidak. *pening.

Kat sini aku stay Dewan Penginapan Pelajar (DPP) SME Bank kat Bukit Kachi. DPP nie agak jauh dari main campus UUM. Kalau nak g kelas memang kena naik bas ulangalik hari2. Kalau dulu2 masa kat Shah Alam, aku selalu kutuk dak2 pompuan yang terpaksa naek bas dr kolej mawar ke cempaka. Tapi sekarang nie aku pulak yang kena naik bas. Ye la, masa kat uitm dulu kolej perindu ngan cempaka dekat je. Jalan kaki kejap dah sampai. Tapi sekarang.. Huh!. What comes around, goes around. Serve ur right!haha..

Kelas tiap2 hari kol 8 except ahad dan rabu. Pulak tue ade aku 3 hari yang kelas habis pukul 7 lebih. Dah la nak kena kejar bas balik DPP plak. haishh.. Bas bukan kerap sangat macam rapidKL kat UiTM Shah Alam tue. *eh, aku xrindu Shah Alam pon okeyh.

Sini best sebab students are provided by note for every subject. Takde nye nak susah2 cari senior buat muka kesian-sebab-kau-junior nak mintak notes diorg. Bukak jer learning zone then download je notes tue. Senang kan?

Lecturer for every subject twice a week. Tutorial plak fortnightly. Means that, kalau minggu nie ade tutor, minggu depan takde dan seterusnya. Best kan, best kan? Tak payah nak pegi tutor tiap2 minggu. Kau boleh tidor jer kat bilik layan facebook.

Dan yang paling utama adalah AKU BOLEH BALIK TIAP-TIAP MINGGU tanpa risau takcukup duit nak tambang bas ke ape ke sebab ade orang yang akan datang ambik. Tak payah nak tahan2 bas, duduk berjam-jam lamanya atas bas sampai tertidor abis air liur basi terkeluar semua. Kat sini nak balik umah, tak sempat nak panas b***** dah sampai umah. Itu yang saya suka!!

p/s : Esok aku ade mid term test untuk subjek MLS (can be referred as Malaysian legal System or MaLaS as well, haha) tapi notes satu pon tak bukak ag. Baget dah jadi genius bila dapat je question paper dah dapat agak skema jawapan terus. hahaha!! Good Luck lah Nazrul ;)

Thursday, August 19, 2010

Everything is going fast

Dalam sedar tak sedar, dah masuk hari yang kesembilan umat Islam seluruh alam semesta nie menyambut kedatangan bulan Ramadhan dan tak lama lagi dah nak eidulfitri. Rasanya macam baru semalam baru sampai 1st day ramadhan. Cepat benar masa nie berlalu. Cepat jugak lah usia kita bertambah ye. Amal ibadat macam mana? fikir-fikirlah sendiri.

Minggu nie macam sibuk jah. Macam2 benda nak kena settle. Assignment lah, mid sem test lah. Semuanye nak kena buat within the close time. Asignment jangan cakaplah. Satu ape pon tak siap lagi. Asyik2 nak releks je sampai tunggu duedate yg makin mendekat. Baru dapat ilham katanya.

Bulan puasa nie harapnye semua benda nk puasa tp kadang2 terlepas lah jugak mulut nie. Orang buat ketupat bila nak raya, tp kita buat ketupat awal2 ramadhan ag. hahaha. Nampak sangat nak raya cepat kan..

Esok aku ingat nak balik rumah tp taktahu lagi lah macam mane sebab aku taktahu nak balik naik apa. Naik bas mmg nampak cam mudah tp kau kena berebut2 macam anak ayam nak dapat makanan. Pulak tue, kalau kurang bernasib baik kena berdiri dari Sintok sampai lah Shahab Perdana. Mau patah kaki aku cam tue.

Ok lah, aku ade kelas japg. Selamat Berpuasa! Bye~

Sunday, August 15, 2010

Sabarlah Sayang

Aku tak suka
Aku tak minat
Aku tak tahan
Huh, tak menarik langsung..
tapi..
sabarlah sayang..

4 tahun je lagi.. sabar k?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails